1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ERC, Gaziantep’te depolamalı GES kuracak

ERC, Gaziantep’te depolamalı GES kuracak

ERC Yenilenebilir Enerji, 121 milyon lirayı aşan bir yatırımla Gaziantep’te 10 MWe kurulu güçte ve 14,9 ha büyüklüğündeki alanda İdea 3 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

ERC, Gaziantep’te depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Gaziantep’in Nizip ve Oğuzeli ilçeleri sınırları içinde 10 MWe kurulu güçte ve 14,9 ha büyüklüğündeki alanda İdea 3 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulacak. 

ERC Yenilenebilir Enerji Sistemleri A.Ş. tarafından Gaziantep ili, Nizip ve Oğuzeli ilçeleri, Sekili ve Direkli Mahalleleri mevkiinde 10 MWe kurulu güçte ve 14,9 ha büyüklüğündeki alanda İdea 3 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulması planlanıyor. Projenin bedelinin 121 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Kurulacak olan güneş enerji santralinde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrilecek. Santralde her biri 550 Wp gücünde 23.544 adet Halfcult Monokristal tipte panel kullanılacak. Santralde yılda 20 milyon kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. 

Güneş enerji santraline ek olarak 0,51 hektarlık alanda 10 MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. Depolama tesisinde lityum iyon batarya teknolojisi kullanılacak. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi Taşlıca TM’nin OG Barasına bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek.

Enerji Günlüğü