1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan 29 şirket ve 1 kişiye para cezası!

EPDK’dan 29 şirket ve 1 kişiye para cezası!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 29 şirket ve bir kişiye toplam 7 milyon lira para cezası kesildi.Enerji Piyasası Düzenleme...

EPDK’dan 29 şirket ve 1 kişiye para cezası!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 29 şirket ve bir kişiye toplam 7 milyon lira para cezası kesildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 21 bayi, 4 dağıtıcı, 4 madeni yağ lisanslı şirket ve 1 kişiye toplamda 7 milyon 915 bin TL para cezası verildi.

Para cezalarının sebepleri, LPG otogaz istasyonunda mevzuatta belirtilen niteliklere sahip sorumlu müdür çalıştırılmaması, bitkisel yağ ve mineral yağ karışımı esaslı, organik çözücü içermeyen ve standart akaryakıt tanımına uymayan ürün satışı yapılması, yanıltıcı belge düzenleyerek lisansın verdiği haklar dışında faaliyet gösterilmesi, yeniden satış faaliyetinde bulunulması, otomasyon sistemi arızasına rağmen akaryakıt ikmaline devam edilmesi, ilan panosunda otogaz satış fiyatının ilan edilmemesi gibi nedenler gösterildi.

EPDK ayrıca, madeni yağ lisansı sahibi SFS Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin TSE Belgelerinin geçerlilik süresinin sona ermesinden dolayı, bahsi geçen TSE Belgelerinin lisans tadili kapsamında (tadile konu diğer bilgi ve belgeler ile birlikte) tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Kuruma yeniden sunması gerektiğini belirtti.

Enerji Günlüğü