1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Entek, Ankara ve Aksaray’da depolamalı RES kuracak

Entek, Ankara ve Aksaray’da depolamalı RES kuracak

Entek Elektrik, 655 milyon TL’yi aşan bir yatırımla Ankara ve Aksaray il sınırları içinde 50,4 MWe kurulu gücünde İdrisyayla Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Entek, Ankara ve Aksaray’da depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Ankara ve Aksaray il sınırları içinde 50,4 MWe kurulu gücünde İdrisyayla Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Ankara İli, Şereflikoçhisar İlçesi ve Aksaray İli, Sarıyahşi İlçesi sınırları dahilinde Tüpraş bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından 50,4 MWe kurulu gücünde İdrisyayla Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 655 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında 4 adet 3,6 MWm/3,6MWe kurulu gücünde, 5 adet 7,2 MWm/7,2 MWe kurulu gücünde olmak üzere toplam 9 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca proje kapsamında Elektrik Depolama Tesisi de yer almakta olup, enerji santralinde üretilecek elektrik enerjisinin 50,4 MWh/50,4 MWe kurulu gücündeki Elektrik Depolama Tesisinde depolanması planlanıyor. 

Kurulacak olan santralde yılda 154.526.400 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi, 154 kV enerji iletim hattı ile Şereflikoçhisar-Kütüklü EİH’ye yapılacak bağlantı ile ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü