1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Üretim’den Ezgi Katmer, Enercon’a transfer oldu

Enerjisa Üretim’den Ezgi Katmer, Enercon’a transfer oldu

Rüzgar türbinleri alanındaki önde gelen oyunculardan Enercon’un üst düzey yöneticileri arasına, Türkiye enerji sektöründen bir kadın yönetici de katıldı. 

Enerjisa Üretim’den Ezgi Katmer, Enercon’a transfer oldu

Enerji Günlüğü - Alman E.ON ve Sabancı Holding ortaklığı Enerjisa Üretim Anonim Şirketi (Enerjisa Üretim) yöneticilerinden Ezgi Deniz Katmer, Almanya merkezli rüzgar türbinleri üreticisi Enercon’a transfer oldu. 

Enerji Günlüğü’nün Kearney işbirliği ile yayınladığı MW100 2024 raporuna göre Türkiye’nin en büyük elektrik üreticileri listesinde ilk üçte yer alan Enerjisa Üretim’de rüzgar ve güneş yatırımlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Ezgi Deniz Katmer, rüzgar türbinleri alanındaki önde gelen oyunculardan Enercon’da Bölgesel Kalkınma Direktörü koltuğuna oturdu. Ezgi Deniz Katmer, Enercon bünyesinde İngiltere’de çalışacak. 

Enerjisa Üretim’de rüzgar yatırımları alanında proje geliştirme, uygulama ve işletme aşamalarının tümünde çeşitli görevler alan Ezgi Deniz Katmer, Ağustos 2022-Eylül 2024 döneminde Rüzgâr Yatırımları Direktörlüğü ile rüzgâr ve güneş yatırımlarından sorunlu genel müdür yardımcılığı koltuğunda oturuyordu.   

ENERJİSA ÜRETİM'DEN EDİNDİĞIİ BİRİKİM 

Ezgi Deniz Katmer, yeni görevine dair değerlendirmede bulunurken, Enerjisa Üretim’de çalıştığı süre boyunca, çok sayıda rüzgâr ve güneş enerjisi projesinin yatırım süreçlerine liderlik etme fırsatı olduğunu belirtirken, “Bu deneyim sadece uzmanlığımı derinleştirmekle kalmadı, aynı zamanda yenilenebilir enerji sektöründe gerçekten istisnai bazı kişilerle işbirliği yapmamı sağladı” dedi. 

ENERJİSA ÜRETİM'DEN SADECE KADINLARIN ÇALIŞACAĞI RÜZGÂR SANTRALİ

Katmer, yeni atandığı Enercon Bölgesel Kalkınma Direktörlüğü görevinde Enercon’un çeşitli bölgelerdeki iddialı hedeflerine ve gelecekteki büyüme hedeflerine katkıda bulunmak için çalışacağını ifade etti. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü