1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Üretim’den Çalık Yenilenebilir Enerji’ye yönetici transferi

Enerjisa Üretim’den Çalık Yenilenebilir Enerji’ye yönetici transferi

Sabancı Holding ile Alman E.ON ortaklığı Enerjisa Üretim Operasyonlar ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan, bu görevinden ayrılarak Çalık Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.

Enerjisa Üretim’den Çalık Yenilenebilir Enerji’ye yönetici transferi

Enerji Günlüğü - Çalık Holding’in enerji alanında faaliyet gösterden şirketi Çalık Yenilenebilir Enerji, Sabancı Holding ile Alman E.ON ortaklığı Enerjisa Üretim’den yönetici transfer etti.

Sektörün deneyimli isimlerinden, Enerjisa Üretim Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan, bu görevinden ayrılarak Çalık Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 

Dünyada ve Türkiye'de hidrojen alanındaki gelişmeleri de yakından izleyen Emre Erdoğan, Yenilenebilir Hidrojen Üreticileri Derneği H2DER'de yönetim kurulu üyeliği görevinde de bulundu.  

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu Emre Erdoğan, Koç Üniversitesi’nde genel yönetim alanında MBA yaptı. Harvard Business School Strateji ve Müzakere Programı’nı tamamlayarak sertifika aldı. 

Emre Erdoğan, 2001-2003 döneminde Bechtel-ENKA İnşaat ortak projesinde planlama mühendisi olarak çalıştı. 2003-2008 döneminde ENKA İnşaat’ta Projeler Kontrol Müdürlüğünü üstlenen Erdoğan, 2008-2009’da da ENKA İnşaat İş Geliştirme Departmanı’nda çalıştı.

Emre Erdoğan, 2009 yılında Proje Direktörü olarak göreve başladığı Statkraft’ta, 2014-2017 döneminde genel müdür yardımcılığı yaptı. Haziran 2017-Mayıs 2018 döneminde Statkraft Türkiye Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Emre Erdoğan, ardından Sabancı Holding ile Alman E.ON’un ortaklığı Enerjisa Üretim’e transfer oldu.

Mayıs 2018’den itibaren Enerjisa Üretim’in Yenilenebilir Enerji Santrallerinden Sorumlu Genel Müdür yardımcılığını yürüten Emre Erdoğan, 2020 yılından itibaren operasyonel ve teknik birimlerin sorumluluğunu da üstlendi. Temmuz 2024 itibariyle Enerjisa Üretim ile yollarını ayıran Emre Erdoğan, Çalık Holding ile el sıkışarak, Çalık Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.