1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Üretim Akhisar Rüzgâr Santrali büyüdü 

Enerjisa Üretim Akhisar Rüzgâr Santrali büyüdü 

Enerjisa Üretim'in 2022 yılında portföyüne eklediği, Manisa’nın Akhisar ilçesinde bulunan Akhisar Rüzgar Enerji Santrali’nin (Akhisar RES) kurulu gücü 7 MW arttı. 

Enerjisa Üretim Akhisar Rüzgâr Santrali büyüdü 

Enerji Günlüğü - Kearney Türkiye ve Enerji Günlüğü işbirliğiyle yayınlanan MW100 Türkiye’nin En Büyük Elektrik Üreticileri Raporu 2024 verilerine göre Türkiye’nin en büyük özel sektör elektrik üreticileri arasındaki Enerjisa Üretim’in rüzgar kurulu gücü giderek büyüyor. 1000 MW’lik YEKA RES 2 projelerini aşama aşama hayata geçiren Enerjisa Üretim, mevcut santrallerindeki kapasite artırma yatırımlarını da sürdürüyor. Bu kapsamda, Manisa’da bulunan Akhisar RES’in kapasitesi, 7 MW’lik yeni bir türbin eklenmesiyle 55 MW’den 62 MW seviyesine yükseldi. 

ihsan-erbil-baycol.jpgEnerjisa Üretim Akhisar’da, 2.600 zeytin ağacı ve 22 rüzgar türbininin yer aldığı Akhisar RES’e eklenen yeni türbin ise 118 metre kule uzunluğuna sahip Nordex N163 oldu. 

Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada Akhisar RES’i 2022 yılında portföylerine eklediklerini hatırlatarak “55 MW’lık Akhisar RES, şimdi 7 MW kapasite artışıyla 62 MW’lık güce ulaştı. Ülkemizin her köşesinde sürdürülebilir enerjiye katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.