1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji’den gençlere kariyer fırsatlı işbaşı eğitimi

Enerjisa Enerji’den gençlere kariyer fırsatlı işbaşı eğitimi

Enerjisa Enerji’nin gençlere kariyer fırsatlı işbaşı eğitimi fırsatı sunan programına ilgi artıyor. Uzun Dönem Genç Yetenek Programı ITalent’e 2024 yılında 4 bin 500’den fazla başvuru geldi. 

Enerjisa Enerji’den gençlere kariyer fırsatlı işbaşı eğitimi

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji’nin 2022 yılında başlattığı ITalent Uzun Dönem Genç Yetenek Programı üçüncü yılında. Dijital yetenekleri enerji sektörüne kazandırmayı hedefleyen programın amacı, gençleri kurumsal dünya ile tanıştırıp teknoloji dünyasına hazırlamak. Program, enerji sektöründe dijital yeteneklere kapı açarken, özellikle kadınların teknoloji alanındaki temsiliyetini artırmayı hedefliyor. 

BAŞARILI MEZUNLARA İŞE BAŞLAMA ŞANSI

2024 yılına kadar ITalent programına 22’si kadın toplam 53 genç yetenek katıldı. Bugüne kadar mezun olan katılımcılardan 6’sı kadın olmak üzere toplamda 10 ITalent mezunu, Enerjisa Enerji’de farklı departmanlarda istihdam edildi. Program, kariyer fırsatları ve yetenek geliştirme imkanları sayesinde her yıl daha fazla ilgi çekiyor.

Enerjisa Enerji yetkilileri, programın her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, programa 2024 yılında yapılan 4 bin 500’den fazla başvurunun bu ilgiyi gösterdiğini vurguladı.

GERÇEK PROJELER EŞLİĞİNDE EĞİTİM

ITalent Programı gençlere teknik bilgi ve becerilerin yanı sıra liderlik, proje yönetimi, problem çözme gibi alanlarda da kendilerini geliştirmelerine destek oluyor. Katılımcılar, Enerjisa’nın deneyimli IT ekipleriyle çalışarak gerçek projeler üzerinde deneyim kazanma imkânı buluyor. Gençler bu süreçte, sektörel gelişmeleri de yakından takip edebiliyor. Ayrıca, program kapsamında katılımcılara özel eğitimler ve mentorluk desteği sağlanarak gençlerin geleceğin teknoloji dünyasına ITalent ile adım atması sağlanıyor.

KADINLARA FIRSAT EŞİTLİĞİ SUNUYOR

Kadınların teknoloji sektöründe daha fazla yer almasını destekleyen ITalent Programı, cinsiyet eşitliği konusunda öncü bir rol üstleniyor. Program boyunca katılımcıların sadece teknik yeterlilikleri değil, aynı zamanda iş hayatındaki liderlik yetkinlikleri de geliştiriliyor. Enerjisa Enerji, kadın çalışanları desteklemek ve onların kariyer yolculuklarına katkı sağlamak adına ITalent gibi özel programlarla toplumsal cinsiyet eşitliğine de katkıda bulunmayı sürdürüyor.

YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETME GÜCÜmehmet-firat-enerjisa-enerji-it.jpg

Enerjisa Enerji Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Yönetimi Bölüm Başkanı Mehmet Fırat, ITalent Programı’nın gençlerin teknolojiye olan ilgisini ve enerjisini, sektörde yenilikçi çözümler üretme gücüne dönüştürmelerine büyük katkı sağladığını vurguladı. 

Programdaki kadın temsilinin giderek artmasını, “fırsat eşitliği konusundaki adımların göstergesi” olarak değerlendiren Fırat, “Bu bizi daha da motive ediyor. Bu tür programlarla hem cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmaktan hem de teknoloji dünyasına yön veren yetenekleri kazanmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

Enerji Günlüğü