1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden 170 üniversiteliye istihdam desteği

Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden 170 üniversiteliye istihdam desteği

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Yaz Staj Programı SPARK ile bu yıl 170 üniversiteli genci kariyer ve eğitim fırsatları ile destekledi.

Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden 170 üniversiteliye istihdam desteği

Enerji Günlüğü - Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, 2021 yılından bu yana yürüttüğü kişisel gelişim, koçluk desteği, proje çalışması, teknik gezi ve proje sunumu aşamalarını içeren yeni nesil yaz staj programı olan SPARK’ın 2024 yılı kapanış etkinliğini gerçekleştirdi. SPARK’ın son gününde, yirmi gün boyunca devam eden staj programına katılan, 28 proje koçu ile projelerini hayata geçirip, çeşitli eğitimler ve teknik gezilerden faydalanan 170 katılımcı sertifikalarını alarak kariyer yolculuklarındaki ilk kıvılcımı yakmayı başardı.

2024 yılında 154 üniversiteden yapılan 4827 başvuru değerlendirildi ve 54 üniversiteden 170 katılımcı Spark Yaz Staj Programına katılmaya hak kazandı. 2022-2024 yıllarını kapsayan son 3 yılda ise 154 üniversiteden 8418 aday başvuru yaparken, 54 üniversiteden 365 katılımcı SPARK Yaz Staj Programına katıldı.

“GENÇLERİN DENEYİMLERİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin yetenek programlarını değerlendiren Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, “SPARK sayesinde her yıl onlarca üniversiteli genci Enerjisa Dağıtım Şirketleri ve elektrik dağıtım sektörü ile tanıştırıyoruz. Üstelik bu program sayesinde üniversite öğrenimine devam eden gençlerin mezun olmadan önce iş hayatını tecrübe etmelerini ve deneyimlerini güçlendirmelerini destekliyoruz” dedi.