1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji KİT’leri kadro ve pozisyonlarında değişiklik

Enerji KİT’leri kadro ve pozisyonlarında değişiklik

Enerji sektöründeki bazı KİT’lerin kadro ve pozisyon tahsislerinde değişiklikler yapıldı.

Enerji KİT’leri kadro ve pozisyonlarında değişiklik

Enerji Günlüğü - EÜAŞ, TEİAŞ ve TEDAŞ’ın kadro ve pozisyon tahsislerinde değişiklikler yapıldı.  

2024/152 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca bazı kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ile bağlı ortaklıklarına ait bazı kadro ve pozisyonlar iptal edilirken, bu kuruluşlar için bazı yeni kadro ve pozisyonlar ihdas edildi.

Karar uyarınca Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’deki (TEDAŞ) bazı kadro ve pozisyonlarda değişiklikler yapıldı. 

Bu kapsamda EÜAŞ’ın merkez teşkilatında bulunan bir adet birinci derece Teftiş Kurulu Başkanı kadrosu iptal edildi. 

TEİAŞ’A 5 YENİ KADRO VE 157 YENİ POZİSYON

TEİAŞ’ta ise taşra teşkilatı için bir adet birinci derece İşletme Müdürü kadrosu ile 5 adet birinci derece İşletme Müdür Yardımcısı kadrosu ihdas edildi. 

TEİAŞ’ın merkez teşkilatındaki bir adet diş tabibi pozisyonu iptal edilirken, merkeze 2 adet diyetisyen pozisyonu açıldı. Taşrada ise bir teknik uzman; bir raportör; 16 koruma ve güvenlik görevlisi ve 2 sağlık memuru pozisyonu iptal edildi. TEİAŞ’ın taşra teşkilatına ise 5 grup başmühendisi; 50 başmühendis ve 100 de mühendis pozisyonu açıldı. 

TEDAŞ İÇİN 109 YENİ POZİSYON AÇILDI

TEDAŞ’ta da bazı pozisyon iptal ve ihdas işlemleri yapıldı. Buna göre merkez teşkilatındaki 46 adet memur pozisyonu; 10 başteknisyen pozisyonu ve 24 de teknisyen pozisyonu iptal edildi. TEDAŞ merkez teşkilatına 3 dava takip memuru; 20 başmühendis ve 35 de mühendis pozisyonu ihdas edildi. 

TEDAŞ taşra teşkilatında ise 170 adet teknisyen pozisyonu iptal edildi. Yeni açılan 109 adet pozisyon ise şöyle bildirildi: 10 teknik uzman; 14 avukat; 5 dava takip memuru; 25 başmühendis ve 55 de mühendis pozisyonu.