1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Endonezya EV endüstrisi kurmayı hedefliyor

Endonezya EV endüstrisi kurmayı hedefliyor

Çin'in BTR New Material Group ve Singapur'un Stellar Investment şirketleri 478 milyon dolar yatırımla Endonezya’da EV bataryaları için Anot Tesisi kurdu. 

Endonezya EV endüstrisi kurmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Çin'in BTR New Material Group ve Singapur'un Stellar Investment şirketleri tarafından inşa edilen ve EV bataryaları için anot malzemeleri üretecek olan tesisin açılışını gerçekleştirdi. Şirketler ilk aşamada yılda 80.000 metrik ton malzeme üretecek tesise 478 milyon dolar yatırım yaptı.

HEDEF YERLİ EV ENDÜSTRİSİ KURMAK

Endonezya, özellikle batarya katodu için önemli bir malzeme olan nikel başta olmak üzere zengin mineral kaynaklarından yararlanarak yerli elektrikli araç endüstrisi kurmayı hedefliyor.

İKİNCİ FAZ İÇİN 299 MİLYON DOLAR DAHA YATIRILACAK

Endonezya'yı anot üretiminde küresel lider üreticiler arasına sokacak olan BTR New Material Group Başkanı He Xueqin, ikinci fazın inşası için 299 milyon dolar daha yatırım yapılacağını söyledi. Xueqin, "Endonezya, Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci negatif malzeme üreticisi olacak. Yerel proje ayrıca Endonezya'daki ve hatta tüm Güneydoğu Asya Uluslar Birliği - ASEAN batarya endüstrisindeki boşluğu dolduracak" dedi.