Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), üniversite sınavlarına giren öğrenciler için tercih kılavuzu hazırladı.
EMO'nun meslek alanlarına giren elektrik, elektronik, elektrik elektronik, elektronik ve haberleşme, kontrol ve biyomedikal mühendisliği bölümlerini seçmek isteyenlere yönelik kılavuzda öğrencilere yardımcı olacak veri ve bilgilerin yanı sıra uyarılar da yer aldı.
2015-2016 öğretim dönemine yönelik tercih yapacak öğrencilerin yararlanması için hazırlanan kılavuzda şu bilgiler yer alıyor:
- EMO'nun mesleki alanlarına giren mühendislik bölümleri hangi üniversitelerde hangi adlar altında eğitim veriliyor?
- Hangi üniversitede hangi ilgili bölümlere kaç öğrenci alınacak?
- İlgili bölümlerden mezun olanlar hangi sektörlerde hangi işlerde çalışabilecekler?
- Eski mezunların şu anda çalıştıkları işlerde aldıkları ücretler ne kadar?
- Hangi bölümden mezun olanlar için ne tür iş imkanları var?
- Üniversite ve bölümlerin müfredatı, mezun olduktan sonra iş yaşamını nasıl etkiliyor?
- Hangi bölümlerden alınan diplomaların uluslararası geçerliliği ya da denkliği var?
MAHALLE BASKISINA GÖĞÜS GERİN
EMO'nun Üniversite ve bölüm tercihi kılavuzunda tercih yapacak öğrencilere; "Kamuoyu baskısına ya da mahalle baskısına göğüs gerin" uyarısı yapıldı. Adaylara, öncelikle istedikleri ve yeteneklerine uyan bir mesleği seçmeleri gerektiği hatırlatıldı. EMO'nun mesleki alanlarını seçmek isteyenlere yönelik kritik ipucu da kılavuzda şöyle ifade edildi:
"Kuvvetli bir matematik bilginiz ve yeteneğiniz yanında fen dersleri ile de aranız iyi ise ve ayrıca analitik bir düşünce yapınız varsa bu meslek tam size göre."
SALT PARA KAZANMA ODAKLI DÜŞÜNMEYİN
Tüketim toplumunun yarattığı mesleki etik değerleri yok sayan yozlaşmaya karşı EMO, mühendisliğin toplumsal yanına vurgu yaparak, mühendislik mesleğini seçecek gençlere yol gösteriyor:
"Mühendislik mesleğine bakışın salt para kazanma temelinde olmaması gerekmektedir. Mühendis, bilimi kullanarak insanlık ve doğa yararına onu günlük yaşamda insanların hayatını kolaylaştırmak için teknolojiye dönüştürebilen insandır. Dolayısıyla mühendis, teknoloji ve buna bağlı ürünleri kullanan değil üreten nitelikte insanlar olmalıdırlar."
EMO ÜNİVERSİTE TERCİH KILAVUZU'NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=109530#.VZzRaPntmko