1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Elektrikli araç şarjında ağ paylaşımı başlıyor

Elektrikli araç şarjında ağ paylaşımı başlıyor

Emobilite Operatörleri Derneği (E-MOD) Başkanı Murat Pınar, elektrikli araç kullanımını teşvik etmek amacıyla tüm şarj istasyonlarını birbirine entegre edecek roaming sistemine geçileceğini söyledi.

Elektrikli araç şarjında ağ paylaşımı başlıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonu operatörlerinin çatı kuruluşu olarak konumlanan Emobilite Operatörleri Derneği (E-MOD), elektrikli araç ekosisteminin sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için kritik bir adım atıyor.

E-MOD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, Türkiye’deki şarj istasyonlarının birbirleriyle yüksek düzeyde entegre olması gerektiğini vurgulayarak, bu bağlamda roaming sisteminin hayata geçirilmesinin kritik bir öneme sahip olduğunu belitti.

Şarj istasyonları arasındaki uyumun, sektörel bir ihtiyaç olmanın da ötesinde, elektrikli araç kullanımını teşvik edecek kritik bir unsur olduğunu vurgulayan Murat Pınar, “Bu sistem sayesinde kullanıcılar, farklı operatörlere ait istasyonlardan kesintisiz hizmet alabilecekler. Bu adım, ulusal şarj istasyonu ağı stratejisine de önemli bir katkı sağlayacaktır. Özellikle Avrupa Komisyonu’nun bemurat-pinar-portre.jpgnzer yaklaşımlarla sürdürülebilir mobiliteyi desteklediği bir dönemde, Türkiye’nin de bu küresel eğilimi takip etmesi önemlidir” dedi. 

YOL HARİTASI ÖNERİSİ SUNULACAK

E-MOD Başkanı Murat Pınar, şarj ağları arasında roaming sisteminin hayata geçirilmesi için, sektör temsilcileriyle yoğun bir iş birliği sürecinin yürütüldüğünü söyledi. Yakın gelecekte bu konuda somut adımlar atılacağını kaydeden Murat Pınar şöyle devam etti: “E-MOD olarak paydaşlara sunulacak bir yol haritası hazırlıyoruz. Bu konuda düzenleyici kurumlara da başvuru yapılacak. Bu sistem, elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonlarına erişimini kolaylaştırarak, sektörün genel hizmet kalitesini artıracak.”

PAYDAŞLARA AKTİF KATKI ÇAĞRISI

EMOD yetkilileri, roaming için atılan adımın Türkiye’de emobilite sektörünün hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesine ivme kazandıracağına dikkat çekerek sektördeki tüm paydaşları bu sürece aktif katkıda bulunmaya davet etti. EMOD’un liderliği altında atılan yeni adımların, Türkiye’deki emobilite ekosisteminin Avrupa’daki benzer sistemlerle rekabet edebilir seviyeye gelmesini sağlayacağı vurgulanıyor. 

Şarj istasyonu kurmak kolaylaşmalı haberini okumak için lütfen tıklayınız... 

E-MOD HAKKINDA

Emobilite şarj teknolojisinin geliştirilmesi için enerji sektöründe faaliyet gösteren sektör liderlerin bir araya gelmesiyle kurulan Emobilite Operatörleri Derneği (E-MOD), ülke çapında elektrikli araç kullanımının artırılmasına ve elektrikli araç şarj istasyon ağı ve alt yapısının, elektrikli araç şarj hizmetinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteriyor.

İlgili Haberler