1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli araç batarya verimliliğini arttıracak iş birliği

Elektrikli araç batarya verimliliğini arttıracak iş birliği

Schneider Electric ve AVEVA, IN-CORE Systèmes ile ortaklık kurarak, elektrikli araç batarya üretimindeki verimliliği artıracak adımlar atacak.

Elektrikli araç batarya verimliliğini arttıracak iş birliği

Enerji Günlüğü - Küresel bir endüstriyel teknoloji şirketi olan Schneider Electric ve dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliği yönlendiren endüstriyel yazılım şirketi AVEVA, elektrikli araç (EV) batarya üretiminde verimliliği artırmak için IN-CORE Systèmes ile ortaklık kurduklarını duyurdu. 

Schneider Electric, AVEVA ve IN-CORE arasındaki ortaklık, elektrot seviyesinde veri izlenebilirliğini ele alarak üretim sürecine daha büyük veri bağlantısı getirecek. IN-CORE İzlenebilirlik Çözümü, kritik parametreleri elektrot üretimi, nihai hücre ve paket performansına bağlamak için AVEVA Sistem Platformu ile çalışacak ve müşterilere doğru zamanda ve doğru formatta ilgili verileri sağlayarak eksiksiz bir veri resmi sunacak. 

Bu ise müşterilere sahadaki sorunların daha hızlı giderilmesi, atık azaltma, üretim optimizasyonu ve malzeme optimizasyonu gibi olumlu sonuçlar sağlayacak.

OPERASYONEL ZORLUKLARA VURGU

Operasyonel zorlukların EV batarya üretiminde başarının önündeki en büyük engel olduğunu vurgulayan Schneider Electric Mobility Segment Başkanı Christel Galbrun, "Talep arttıkça, kaliteyi ve verimliliği artırmalı, varyasyonu ve hurdayı azaltmalıyız. IN-CORE ile olan bu ortaklık, EV pazarına yeni veri bağlantısı seviyeleri sağlayacak ve müşterilerin tüm süreçlerde eksiksiz bir veri mimarisi oluşturmasına yardımcı olacak" dedi.