1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Eksim’in R3 Yozgat 1 RES’i şebekeye bağlanacak

Eksim’in R3 Yozgat 1 RES’i şebekeye bağlanacak

TEİAŞ, R3 Yozgat 1 RES projesinin trafo merkezini Çekerek Havza Trafo Merkezine bağlayacak.

Eksim’in R3 Yozgat 1 RES’i şebekeye bağlanacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Eksim Enerji AŞ’nin R3 Yozgat 1 RES projesinin trafo merkezini Çekerek Havza Trafo Merkezine bağlamak amacıyla çekeceği iletim hattı için kamulaştırmalar yapacak.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 154kV R3 Yozgat 1 RES Trafo Merkezi-Çekerek Havza Trafo Merkezi Enerji İletim Hattının yapını amacıyla Yozgat ilinin Çekerek ilçesine bağlı Karalık, Karahacılı, Demircialan, Kavakalan, Körpınar, Gökdere, Karakaya, Acecihöyük, İsaklı ve Yeniyol köylerindeki toplam 140 parseldeki direk yerlerini mülkiyet şeklinde; iletken salınım gabarisini ise irtifak hakkı kurmak suretiyle acele olarak kamulaştıracak. 

Eksim Enerji AŞ’nin Yozgat ilinin Sorgun ilçesinde kuracağı R3 Yozgat 1 Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için daha önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da Sorgun’da bazı kamulaştırma işlemleri başlatmıştı. 

Eksim Enerji AŞ’nin Rüzgar YEKA ihalelerinde 53kr/kWh’lık teklifiyle kazandığı kapasite kapsamındaki R3 Yozgat 1 RES projesinin, ÖN/11892-21/05590 numaralı önlisansında kayıtlı 56MWm’lık kurulu gücü ve 50MWe’lık işletme kapasitesi bulunuyor.

İlgili Haberler