1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EKOS’tan Sistem operatörü TEİAŞ’a mobil trafolar

EKOS’tan Sistem operatörü TEİAŞ’a mobil trafolar

Enerji Günlüğü - EKOS Electric, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nden (TEİAŞ) dört set mobil trafo merkezi siparişi aldı.

EKOS’tan Sistem operatörü TEİAŞ’a mobil trafolar

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki ilk yerli mobil trafo merkezi projesini 2015 yılında Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ile hayata geçiren EKOS Electric, TEİAŞ’tan bu yıl da TEİAŞ için mobil trafo merkezleri üretecek. Şirket, TEİAŞ’tan dört set 8 trailer 50MVA, 170kV mobil trafo merkezi siparişi aldı.

2015 yılında, iki kat maliyet ile yurt dışından tedarik edilebilen mobil trafo merkezlerini Türkiye’de üreten EKOS Electric, ilk yerli mobil trafo merkezi projesini hayata geçirmişti. EKOS Electric şimdi de TEİAŞ’ın dört yeni set siparişini yerine getirmeye hazırlanıyor.

yasin-cakar-ekos-electric-genel-muduru.jpegDEPREMDE ACİL ENERJİ İMKANI

Mobil trafo merkezleri, doğal afetlerde, acil durumlarda, zorlu ve zaman gerektiren alt yapı projelerinde, büyük bakımlar süresince ihtiyaç duyulan acil güç ihtiyacını karşılamakta kullanılıyor. EKOS Electric Genel Müdürü Yasin Çakar “Afet ya da acil ihtiyaç anında enerji arz güvenliğinin sağlanmasına destek olabilmek gurur verici” dedi.

HER AN HER YERDE TRAFO

Enerji ihtiyacında hızlı artışların meydana gelebildiğini ve bu talebi karşılamaya yarayacak sabit merkezler kurabilmek için uzun süreçler gerektiğini hatırlatan Yasin Çakar, “Özel platformlar üzerinde taşınabilir transformatör merkezleri ile ihtiyaç olan her yere her an enerji taşınabiliyor. EKOS Electric olarak TEİAŞ için üreteceğimiz yeni mobil trafo merkezlerimiz, acil enerji ihtiyaçlarına hızla cevap verebilecek” dedi.

KESİNTİLERE KARŞI ÖNLEM

Mobil transformatör merkezleri, bölgesel ölçekteki arz-talep dengesizlikleri kaynaklı elektrik kesintilerini azaltmak, kesinti sürelerini kısaltmak gibi amaçlara da hizmet edebiliyor. Mobil trafo merkezleri; ana trafo merkezinin yenilenme ya da bakım dönemlerinde geçici tedarik sağlamak, beklenmedik acil durumlarda ve afetlerde enerjinin sürekliliğini sağlamak, enerji yoğun imalat endüstrilerinde üretim maliyetlerinden kaçınmak ve etkinliklerde, uzak konumlarda ek tüketim için geçici tedarik sağlamak gibi amaçlarla kullanılıyor. 

Enerji Günlüğü