1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. EKOS yeşil jeneratör çözümleri geliştirdi

EKOS yeşil jeneratör çözümleri geliştirdi

EKOS Electric, güneş ve rüzgâr gibi kesintili enerji kaynaklarından daha etkin yararlanılmasını sağlamak amacıyla geniş kapsamlı enerji depolama çözümleri geliştirdi.

EKOS yeşil jeneratör çözümleri geliştirdi

Enerji Günlüğü - EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tunahan Akbaş, şirketin güneş ve rüzgâr santrallerine yönelik verimlilik ve kâr artırıcı çözümler geliştirip yatırımların geri dönüşünü en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediğini belirtti.tunahan-akbas-ekos-electric.jpg

Tunahan Akbaş’ın verdiği biliye göre EKOS Electric, AVM’ler, mağazalar ve iş merkezleri gibi ticari alanlarda da dizel jeneratörlerin yerine yeşil jeneratör çözümleri sunuyor.

Bu sayede enerji tasarrufunu da arttıran şirketin geliştirdiği çatı güneş sistemleri ile entegre batarya depolama çözümleri de, güneş enerjisinden maksimum düzeyde yararlanılmasına imkan tanıyor.

Tunahan Akbaş, enerji yatırımcılarının yanında, ulusal elektrik şebeke sisteminin bütününe destek sağlayacak şekilde şebeke destekleme sistemleri de sunduklarını anlattı.ekos-electric-batarya.png

Tunahan Akbaş, bunları ‘peak shaving’, ‘demand response’, ‘frekans regülasyon’ ve yan hizmetler gibi uygulamalar olarak sıraladı. 

Yenilenebilir enerji ve enerji depolama alanında sağladıkları yenilikçi çözümlerle geleceğin enerji sistemlerini inşa ettiklerini anlatan Tunahan Akbaş şunları söyledi:  

“Yenilikçi yaklaşımlarımız ve güçlü üretim kapasitemizle, enerji sektöründeki dönüşümün öncüsüyüz. Çeyrek asırdır ülkemizin enerji arzının sürekliliğini sağladık; sağlamaya da devam edeceğiz.” 

EKOS Electric, Sakarya ve Balıkesir’deki kendi tesislerinde üreteceği özgün batarya modül, paket, batarya kabin, batarya konteyner (5MWh) ve all-in-one çözümleri ile pazarda yer almayı hedefliyor.

EKOS Electric, uluslararası standartlarda üretilen yerli batarya paket ve kabin çözümleri ile 0kWh – 600kWh arası kabin çözümleri, 300kWh-3MWh arası all-in-one endüstriyel çözümler ve >3MWhşebeke çözümleri sağlayacak.