1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EIA: Küresel petrol talebi bu yıl rekor tazeleyecek

EIA: Küresel petrol talebi bu yıl rekor tazeleyecek

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıl küresel petrol talebi için tahminini yükselterek günlük ortalama 103,1 milyon varil civarına çıkardı.

EIA: Küresel petrol talebi bu yıl rekor tazeleyecek

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), küresel petrol talebinin bu yıl daha büyük bir rekora ulaşacağını, üretim artışının ise önceki tahminlerden daha düşük olacağını açıkladı. 

EIA kısa vadeli enerji görünümü raporunda, küresel petrol talebinin bu yıl günlük ortalama 103,1 milyon varil civarında olmasının beklendiğini ve bunun 102,9 milyon varillik önceki tahmininden yaklaşık 200.000 varil daha yüksek olduğunu açıkladı. 

ÜRETİM TAHMİNİNE OPEC ÜRETİM KISITI DÜZELTMESİ

EIA, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi artırma planını ertelemesi nedeniyle küresel üretimin önceki tahmin olan 102,4 milyon varil/günden düşerek 102,2 milyon varil/gün'e gerilemesinin beklendiğini ifade etti. EIA'nın tahminleri, önceki tahminindeki 0,5 milyon varillik deltaya kıyasla, küresel talebin bu yıl üretimi yaklaşık 0,9 milyon varil aşacağı anlamına geliyor. 

EIA, “Özellikle Çin'deki ekonomik durum ve petrol talebi büyümesine ilişkin piyasa endişeleri artarak petrol fiyatlarının düşmesine neden olsa da, OPEC+ üretim kesintileri küresel olarak tüketilenden daha az petrol üretildiği anlamına geliyor” dedi.

PETROL FİYATLARINDA 80 DOLAR/VARİLİN ÜZERİ BEKLENİYOR

EIA, genişleyen arz açığının küresel stoklardan petrol çekilmesini artıracağını ve Brent ham petrol fiyatlarını bu ay fiziksel spot piyasada varil başına 80 doların üzerine çıkaracağını kaydetti.