1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Edirne’de depolamalı güneş santrali kurulacak

Edirne’de depolamalı güneş santrali kurulacak

Yeo Enerji, yaklaşık 348 milyon TL yatırımla Edirne’de 25 MW kurulu gücünde Kavacık Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DEPGES) kurup işletecek.

Edirne’de depolamalı güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 25 MW kurulu gücünde Kavacık Güneş Enerji Santrali (GES) ve 25 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri AŞ’nin [YEOTK] %100 iştiraki Yeo Enerji Yatırımları AŞ tarafından Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Kavak Mahallesi sınırları içinde 25 MW kurulu gücünde Kavacık Güneş Enerji Santrali (GES) ve 25 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 348 milyon TL olarak tahmin ediliyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 358 bin metrekarelik mera sahasında kurulacak santralde her biri 540 Wp güce sahip toplam 35 bin 186 adet monokristal güneş pillerinden oluşan paneller kullanılacak. EDT içerisinde ise 8 adet batarya konteynırının yer alması planlanıyor. 

Güneş enerji santralinin ekonomik ömrü 30 yıl olarak öngörülmekte olup, bu süre içerisinde günün koşullarına, ticari arz ve talepler doğrultusundaki taleplere bakarak üretim yenilenebilecek.

Enerji Günlüğü