1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Edirne ve Kırklareli’de depolamalı RES kurulacak 

Edirne ve Kırklareli’de depolamalı RES kurulacak 

Hisarüstü Enerji, 936 milyon lira yatırımla Kırklareli’de depolamalı RES kuracak. Malkoçlar DRES’in kurulu gücü 72 MW olacak. 

Edirne ve Kırklareli’de depolamalı RES kurulacak 

Enerji Günlüğü - Kırklareli’nin Merkez ve Kofçaz ilçeleri ile Edirne’nin Lalapaşa ilçesi sınırları içinde 72 MW kurulu gücünde Malkoçlar Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi kurulacak.  

Hisarüstü Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Kırklareli İli, Merkez İlçesi; Karahamza Köyü, Çeşmeköy Köyü; Kofçaz İlçesi; Devletliağaç Köyü ile Edirne İli, Lalapaşa İlçesi; Vaysal Köyü ve Ömeroba Köyü sınırları içinde 72 MW kurulu gücünde Malkoçlar Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 936 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında toplam 16 adet türbin ve lityum iyon teknolojisi elektrik depolama tesisi kurulacak. Rüzgar Enerji Santralinin kurulu gücü 72 MWe, Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kapasitesi ise 72 MWh olacak. Depolama tesisinde lityum iyon batarya teknolojisi kullanılacak. 

Santralde üretilen ve depolanan elektrik enerji miktarı 288 milyon kWh/yıl olacak. Elektrik enerjisi 154 kV Kofçaz Havza TM üzerinden bağlantı yapılarak ana şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü  

İlgili Haberler