1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. EBRD 55 milyon dolarlık Rönesans tahvili satın aldı

EBRD 55 milyon dolarlık Rönesans tahvili satın aldı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD, Türk şirketi Rönesans Holding’in ihraç ettiği sürdürülebilirlik tahvili niteliğindeki Eurobond’lara 55 milyon dolar yatırım yaptı. 

EBRD 55 milyon dolarlık Rönesans tahvili satın aldı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin finans sektörü dışı ilk sürdürülebilirlik tahvili ihracını gerçekleştiren Rönesans Holding’in Eurobond kâğıtlarına Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da ilgi gösterdi.

EBRD, Rönesans’ın ihraç ettiği toplam 350 milyon dolarlık Eurobond’lara 55 milyon ABD doları yatırım yaptı. Rönesans’ın ihraç ettiği kağıtlar, Sürdürülebilir Finans Çerçevesi ile uyumlu bir sürdürülebilirlik tahvili niteliğinde. 

Rönesans Holding’in Eurobond gelirleri ile uygun yeşil ve sosyal projeleri finanse etmesi veya yeniden finanse etmesi bekleniyor. Eurobond ihracıyla sağlanacak fon, Rönesans’ın finansman kaynaklarını çeşitlendirmesine, borç portföyünü optimize etmesine ve daha uzun bir zaman diliminde likiditeyi iyileştirmesine de olanak tanıyacak. 

EBRD’nin konuya ilişkin açıklamasında, Rönesans Holding’in 2040 yılına kadar sahip olduğu veya işlettiği tüm projelerde ve tesislerde net sıfır paya ulaşmayı hedeflediği belirtilirken, “Ayrıca şirket, gençlerin sosyoekonomik ilerlemesini teşvik etmeye ve eşitsizlikleri azaltmaya kararlıdır” ifadeleri yer aldı. 

EBRD Sürdürülebilir Altyapı Genel Müdürü Nandita Parshad, EBRD’nin Türkiye’nin iddialı iklim hedefleri için çok ihtiyaç duyulan yeşil ve sosyal altyapının gelişimini desteklemek için özel finansal araçların ve sermaye piyasası araçlarının genişletilmesini ve kullanımını teşvik ettiğini kaydetti. Parshad, “Rönesans çığır açan adımının piyasada olumlu bir örnek teşkil edeceğinden ve tüm özel sektör şirketlerini iklim hedefleri için finansmanlarını çeşitlendirmeye teşvik edeceğinden eminiz” dedi. 

EBRD, 2009’dan bu yana 20 milyar Euro’dan fazla yatırım yaparak Türkiye’nin kilit yatırımcıları arasında yer alırken, bu yatırımların ağırlıklı bölümünü özel sektör şirketlerine yaptı.