1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Rusya ile gaz sözleşmesi bir miktar artışla yenilecek

Dönmez: Rusya ile gaz sözleşmesi bir miktar artışla yenilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya ile bu yıl sonunda süresi dolacak olan sözleşmenin bir miktar fiyat artışıyla yenileneceğini açıkladı.

Dönmez: Rusya ile gaz sözleşmesi bir miktar artışla yenilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya ile bu yıl sonunda süresi dolacak olan sözleşmenin bir miktar fiyat artışıyla yenileneceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Turkuvaz Medya Türkiye 2023 Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dönmez, Türkiye’nin bu yıl 10 milyar metreküp doğalgaz kullanacağını belirterek, gaz kaynaklarının çeşitlendirildiğini ve bir sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti. Rusya kamu doğal gaz şirketi Gazprom ile yıl sonu itibariyle bitecek bir sözleşmenin olduğunu hatırlatan Dönmez, sözleşmenin bir miktar fiyat artışı ile yenileneceğini ifade etti. 

Dönmez, “Azerbaycan ile yeni bir kontrat yaptık. Rusya ve Gazprom ile yıl sonu bitecek bir sözleşme vardı, o kontratlar bir miktar artış ile yenileme sözkonusu olacak. Tedarikçilere taahhütlerine uydukları taktirde biz bir sıkıntı yaşamayacağız” ifadesini kullandı. 

DOĞAL GAZ VE PETROL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin karada ve denizlerde petrol ve doğal gaz arama çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Dönmez, Karadeniz'deki yeni tespit kuyusu Türkali-6’da arama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. TPAO’nun çalışmaları hakkında da bilgi veren Dönmez, “Hem Güneydoğu hem de Trakya’da çalışmalarımız devam ediyor. 4-5 yıl önce Türkiye Petrolleri’nin günlük varil seviyesi 40 bin dolayındaydı, şimdi bunu 60 bin varile çıkardık. Özellikle Güneydoğu'dan güzel haberler geliyor. Son açtığımız kuyularda 1000 varilin üzerinde üretim yapan kuyularımız var” dedi. 

İlgili Haberler