1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Diyarbakır’da depolamalı güneş enerji santrali kurulacak

Diyarbakır’da depolamalı güneş enerji santrali kurulacak

Özbal İnşaat, 300 milyon TL yatırımla Diyarbakır’da 29 MW kurulu gücünde Dicle 15 Temmuz Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Diyarbakır’da depolamalı güneş enerji santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın Dicle ilçesi sınırları içinde 29 MW kurulu gücünde Dicle 15 Temmuz Güneş Enerji Santrali (GES) ve 29 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Diyarbakır İli, Dicle İlçesi sınırları içerisinde Özbal İnşaat şirketi tarafından 29 MW kurulu gücünde Dicle 15 Temmuz Güneş Enerji Santrali (GES) ve 29 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 300 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde 52.727 adet (550 W) panel, 88 adet inverter (330 kW) kurulacak. Ayrıca güneş panelleri tarafından üretilen elektriği daha sonra kullanmak üzere depolamak için bir güç depolama sistemi kurulacak. Depolamada lityum-iyon teknolojisi kullanılacak.

Santralde yıllık azami elektrik üretim miktarı 58.000.000 kWh olarak planlanıyor. Üretilen elektriğin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun belirlediği trafo merkezine veya başka bir güneş enerji santrali üzerinden bağlantı yapılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü