1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik: Yıllık 90 milyon TL’lik kayıp-kaçak engellendi

Dicle Elektrik: Yıllık 90 milyon TL’lik kayıp-kaçak engellendi

Dicle Elektrik, Mardin’deki çalışmalar neticesinde yıllık, yaklaşık 90 milyon TL tutarında kaçak elektrik tüketiminin önüne geçileceğini bildirdi.

Dicle Elektrik: Yıllık 90 milyon TL’lik kayıp-kaçak engellendi

Enerji Günlüğü - Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dicle Elektrik, Mardin’de başlattığı jandarma destekli çalışmayla hiçbir kaydı olmadan kaçak olarak kurulan trafoları toplarken borcunu ödemeyen abonelerin de aldıkları hizmeti sonlandırıyor.  Ayrıca borcunu ödemeyen ve kaçak kullanımda ısrar eden abonelerin trafoları da icra müdürlüğü kararıyla muhafaza altına alınıyor.

Dicle Elektrik Mardin il Müdürlüğü tarafından Derik ilçesi Atlı köyü ve civarında tespit edilen 97 adet hacizli ve abonesiz trafo, 22 Temmuz’da güvenlik güçleri eşliğinde toplanmaya başlandı. Enerji şebekesi ve ülke ekonomisine ciddi zarar veren trafolardaki bir günlük kayıt dışı kullanım, 23 bin abonenin bir aylık enerji kullanımına tekabül ediyor. 

Operasyonların Dicle Elektrik’in hizmet bölgesinde yer alan tüm il ve ilçelerde devam edeceği belirtilirken, Mardin’deki çalışmalar neticesinde yıllık, yaklaşık 90 milyon TL tutarında kaçak tüketimin önüne geçileceği bildiriliyor.