1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik: Elektrik şebekesine zarar verenleri dava edeceğiz

Dicle Elektrik: Elektrik şebekesine zarar verenleri dava edeceğiz

Dicle Elektrik, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 26 abone için kaçak elektrik kullanma ve bunu yaparken elektrik şebekesine zarar verme suçlamasıyla savcılığa başvurdu.

Dicle Elektrik: Elektrik şebekesine zarar verenleri dava edeceğiz

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanan ve bunu yaparken elektrik şebekesine zarar verenler hakkında ‘kamu malına zarar verme’ suçlamasıyla savcılıklara başvuracak. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan 6 ilde yaklaşık 2.2 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, kaçak elektrik tüketicileriyle hukuki alanda da mücadele ediyor.  Şirketin hukuki süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Kamu hizmeti veren bir şirket olarak kaçak elektrik kullanan ve bunu yaparken elektrik şebekesine zarar verenler hakkında bundan böyle ‘kamu malına zarar verme’ suçlamasıyla savcılıklara başvuracağız.” dedi. 

İlk başvuru, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 26 abone için yapılırken, sanıkların 8 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilecekleri bildirildi. 

CİZRE’DE İLK SUÇ DUYURUSU

Kaçak elektrik kullananlar hakkında daha önce “karşılıksız yararlanma” suçlamasıyla savcılıklara başvurduklarını ancak bundan sonra yeni bir yöntemle mücadele edeceklerini belirten Arvas, “Şırnak’ın Cizre ilçesinde yoğun biçimde yer altından harici hat çekerek sistemimize müdahale edilmektedir. Son kontrollerde 26 abone daha bu şekilde kaçak elektrik kullanırken tespit edildi. Bu aboneler yeraltı kablolarına zarar vermekte, kesintisiz enerji arzını sekteye uğratmaktadır. Bu müdahalelerin önüne geçmek adına artık ‘kamu malına zarar verme’ gerekçe gösterilerek suç duyurusunda bulunulacak” diye ekledi.