1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Derkim bir ruhsatının yüzde 20’sini Güney Yıldızı’na devretti

Derkim bir ruhsatının yüzde 20’sini Güney Yıldızı’na devretti

Derkim, Mardin ve Şırnak’taki petrol arama ruhsatının yüzde 20 hissesini, Güney Yıldızı’na devretti.

Derkim bir ruhsatının yüzde 20’sini Güney Yıldızı’na devretti

Enerji Günlüğü - Derkim Poliüretan AŞ, Mardin ve Şırnak’taki petrol arama ruhsatının yüzde 20 hissesini, Güney Yıldızı Petrol’e devretti.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ’nin tamamına sahip olduğu AR/DEP/K/M47-c3, c4 pafta numaralı petrol arama ruhsatındaki %20 hissesini, Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ’ye bütün hak ve vecibeleriyle birlikte devretme talebinin, onaylandığını duyurdu. 

İki şirket devir işlemiyle ilgili 17 Temmuz 2024 tarihinde Hisse Devri (Farm-in) ve Operatörlük Sözleşmesi imzaladı. Devir işlemi dolayısıyla Devlet’e hiçbir mükellefiyet tahmil edemeyecek. 

Böylece bundan böyle Mardin ve Şırnak illeri arasındaki sınırın iki yanına yayılan sahadaki AR/DEP/K/M47-c3, c4 pafta numaralı petrol arama ruhsatının ortaklık yapısı; Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ’nin sahip olduğu hisse oranı %80 ve Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ’nin sahip olduğu hisse oranı %20 olacak.