1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Denizli Avdan Termik ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Denizli Avdan Termik ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Avdan Madencilik tarafından Denizli’de kurulması planlanan 300 MW’lık termik santralin çevre etki değerlendirme raporu 10 günlüğüne halkın görüşüne açıldı. 

Denizli Avdan Termik ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Avdan Madencilik tarafından Denizli’de kurulması planlanan 300 MW’lık termik santralin çevre etki değerlendirme raporu 10 günlüğüne halkın görüşüne açıldı. 

Avdan Madencilik Enerji San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Denizli’nin Kale ve Tavas ilçeleri sınırları içinde kurulması planlanan toplam 300 MW kapasiteli Avdan Termik Santrali (2x150MWe/2x151,75 MWm/2x396 MWt Termik Santral, Endüstriyel Atık Depolama Alanı (Kül-Cüruf), Kömür Ocakları ve Kireç Taşı Ocağı Dâhil) Entegre projesi ile ilgili olarak hazırlanan ve son şekli verilen ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edildi. 

Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on (10) gün görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek. 

Proje, bölgenin Tavas Ovası açıklığında bulunması nedeniyle karbon salımının ortalamanın çok üzerinde bir kirlenmeye yol açacağı gerekçesiyle bölge halkı ve çevre örgütleri tarafından tepkiyle karşılanıyor.

540 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

540 milyon yatırımla kurulacak olan termik santralde ait maden sahalarından üretilecek olan kömürün, ―Akışkan Yatakta Yakma Teknolojisi’ne göre yakılması ve yanma sonrası oluşan yüksek ısı ile bir takım arıtma işlemleri sonrası saflaştırılan sudan yüksek basınç ve sıcaklıkta buhar elde edilmesi ve yüksek basınç ve sıcaklıkta elde edilen buhar vasıtasıyla buhar türbini döndürülerek mekanik enerji elde edilmesi ve elde edilen mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülerek enerji üretimi hedefleniyor. 

30 yıl ömür biçilen santralin yılda 2.250.000.000 kWh elektrik üretmesi ve üretilen elektrikten 337.500.000 TL gelir elde etmesi bekleniyor. Üretilecek elektrik, enterkonnekte sistem üzerinden ulusal şebekeye verilecek.

İlgili Haberler