1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Değirmenciler, kömür kurutma tesisinin yerini değiştirecek

Değirmenciler, kömür kurutma tesisinin yerini değiştirecek

Değirmenciler Endüstri, Zonguldak’ta işletmekte olduğu taşkömürü kurutma ve öğütme tesisini alan yetersizliği ve yerleşim alanlarına yakınlık nedeniyle başka bir yere taşıyacak.

Değirmenciler, kömür kurutma tesisinin yerini değiştirecek

Enerji Günlüğü - Zonguldak’ın Merkez ilçesinde bulunan Taşkömürünün Kurutularak Öğütülmesi Tesisi, alan yetersizliği ve yerleşim alanlarına yakınlık sebebi ile Gökçebey ilçesine taşınacak. 

Zonguldak İli, Gökçebey İlçesi, Satıbeyler Mahallesi içinde toplamda 3.993,35 m2’lik alanda Değirmenciler Endüstri Tozları Madencilik San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Taşkömürünün Kurutularak Öğütülmesi Tesisi kurulması planlanıyor. 

9 milyon TL değerindeki proje kapsamında Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Birlik Mahallesinde halihazırda faaliyet göstermekte olan tesisin mevcut tesiste alan yetersizliği ve yerleşim alanlarına yakınlık sebebi ile yeni bir lokasyona taşınması planlanıyor. Faaliyetin kapasitesi ve proses teknolojisi aynı kalacak şekilde tüm makine ve ekipmanlar yeni belirlenen proje alanına taşınacak. 

Şirket, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve diğer özel sektör üreticilerinden satın alacağı rutubeti alınmamış taşkömürünü kurutma fırınında kurutarak, öğütme değirmeninde öğütecek ve paketleyerek satışa sunacak. 

Planlanan tesis % 85 verim ile çalışılacak olup, tesise getirilecek hammadde miktarı yaklaşık olarak 20.160 ton/yıldır. Kayıp olan kısım ise su buharı olacak.

Enerji Günlüğü