1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. COPA Isı yeni güneş santralleri kuracak

COPA Isı yeni güneş santralleri kuracak

Çelik panel radyatör üreticisi COPA Isı Sistemleri AŞ, kendi elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Adana ve Çorum’da güneş santralleri kuracak.

COPA Isı yeni güneş santralleri kuracak

Enerji Günlüğü - İklimlendirme sektörü firmalarından COPA Sistemleri AŞ, yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayan Bursa’daki güneş enerji sistemlerinden sonra, üretim süreçlerinde sürdürülebilir kaynak kullanımına yönelik yeni adımlar atıyor.

COPA Isı Sistemleri AŞ, Çorum ve Adana’da toplam 6 MW kurulu güçte yeni güneş enerji santrali (GES) yatırımları yapacak. COPA Isı, yeni GES’lerin kurulum işlemlerinin gerçekleştirilmesi konusunda Boyut Yenilenebilir Enerji firması ile anlaştı. Anlaşma imza törenine COPA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler, COPA Genel Müdürü Oktay Erdinç ve Boyut Yenilenebilir Enerji Elektrik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Selman Özünel de katıldı.

Boyut Yenilenebilir-COPA Isı anlaşmasına göre, Adana ve Çorum’da 6 MW’lık yıllık 9 milyon 600 bin kWh üretim kapasitesine sahip GES'ler kurulacak. Çorum merkeze bağlı Ayvalı ve Kutluca köylerinde yer alan 4,09 hektar arazide kurulumuna başlanan COPA GES projelerinin üç ayda tamamlanması planlanıyor.

KARBON SALIMINI YÜZDE 60 AZALTACAK

COPA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler’in verdiği bilgiye göre, daha önce devreye aldıkları GES’ler Şirket’in yıllık elektrik ihtiyacının yaklaşık dörtte birini karşılıyor. Yeni anlaşma ile COPA, yıl sonuna kadar devreye alacağı yeni GES’ler sayesinde 2024 yılı sonunda, karbon emisyonunu yüzde 60 oranında azaltmayı hedefliyor.

ÇELİK PANEL RADYATÖR ÜRETİCİSİ

1992 yılında M. Kemal Coşkunöz tarafından kurulan Copa Isı Sistemleri; Türkiye’nin en büyük kapasiteli çelik panel radyatör üreticilerinden biri. COPA, Bursa Minareliçavuş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 26 bin metrekarelik üretim tesisinde yüzde 100 Türk sermayesi ile yılda 3 milyon metretül çelik panel radyatör üretim kapasitesine sahip. Isı pompası, kombi, klima, şofben, panel radyatör, havlupan, oda termostatı, radyatör vanaları ve montaj aksesuar ürünleriyle 4 kıtada 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren COPA, Türkiye’de 30, yurtdışında ise 60’ın üzerinde distribütör bayisi ile hizmet veriyor.