1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Citi: Petrol fiyatları 2025’te 60 dolara düşecek

Citi: Petrol fiyatları 2025’te 60 dolara düşecek

ABD merkezli finans kuruluşu Citi, petrol fiyatlarının 2025 yılında 60 dolar/varil seviyelerine düşeceğini öngörüyor.

Citi: Petrol fiyatları 2025’te 60 dolara düşecek

Enerji Günlüğü - Citi analistleri, petrol fiyatlarının 2025 yılında 60 dolar/varil seviyelerine düşeceğini öngörüyorlar. Bu, mevcut piyasa beklentilerine göre %20'nin üzerinde potansiyel bir düşüş anlamına geliyor.   

Citi yayınladığı yatırımcı notunda, "Brent için 0-3 aylık tahminimiz 82 dolar/varil. Fiyatların dördüncü çeyrekte ve 2025'te daha düşük olmasını ve 60 dolar/varil seviyesine yerleşmesini bekliyoruz" dedi. 

DALGALANMA BEKLENİYOR

Bununla birlikte, Citi yakın vadede, mevsimsel faktörler ve devam eden jeopolitik gerilimler nedeniyle potansiyel yukarı yönlü risklerle birlikte bir miktar dalgalanma bekliyor. 

Petrol için aşağı yönlü görünüm, OPEC+'nın üretim kesintilerine rağmen 2025 yılına kadar küresel pazarda beklenen fazlalıktan kaynaklanıyor. 

Citi analistleri, petrol üreticilerinin potansiyel fiyat düşüşlerine karşı "hedge" yapmalarını ve yatırımcıların kısa vadeli fiyat artışlarını düşüş pozisyonu almak için bir fırsat olarak görmelerini tavsiye ediyor.  

UBS: ARZ EKSİKLİĞİ VAR

Öte yandan İsviçreli finans devi UBS, yayınladığı yatırımcı notunda, Çin'in petrol talebinin zayıf olmasına rağmen diğer ülkelerde talebin güçlü kaldığına ve OPEC+ dışındaki ülkelerin arzı artırma çabalarının hayal kırıklığı yarattığına işaret ederek, petrol piyasasında arz eksikliği olduğuna inandıklarını vurguladı.