1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çinli Envision, Suudi Arabistan rüzgar sektörüne giriyor

Çinli Envision, Suudi Arabistan rüzgar sektörüne giriyor

Envision Energy, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ve Vision Industries ile ortaklaşa Orta Doğu’da rüzgar türbinleri ve bileşenlerinin üretim ve montaj çalışmaları yürütecek.

Çinli Envision, Suudi Arabistan rüzgar sektörüne giriyor

Enerji Günlüğü - Time Dergisinin 2024’ün En Etkili 100 Şirketleri listesinde "Yeşil Dev" olarak tanınan Çinli Envision Energy, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ve Vision Industries ile stratejik bir ortak girişim (JV) açıkladı. Bu girişim, Orta Doğu genelinde rüzgar enerjisindeki büyümeyi hızlandırmayı ve bölgenin daha temiz, daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru yolculuğuna yön vermeyi amaçlıyor. 

Ortak girişim, kanatlar, naseller ve göbekler de dahil olmak üzere rüzgar türbinleri ve bileşenlerinin üretim ve montajına odaklanacak. Anlaşma kapsamında Envision Energy, Ortak Girişim'in çoğunluk hissesine sahipken, PIF ve Vision Industries geri kalan hisseleri elinde bulunduruyor. Bu iş birliği, Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı'nın Ulusal Yenilenebilir Enerji Programı doğrultusunda, Suudi Arabistan'ın 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji bileşenlerinin %75'ini yerelleştirme hedefine destek olacak.