1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çinli BYD, Alman Hedin Electric'i satın alacak

Çinli BYD, Alman Hedin Electric'i satın alacak

BYD, Almanya'da araç satışı için BYD Automotive GmbH adlı bir şirket kurup distribütörü Hedin Electric'i satın alacağını açıkladı.

Çinli BYD, Alman Hedin Electric'i satın alacak

Enerji Günlüğü - Daha önce fabrika açtığı Tayland'da da distribütörüne ortak olan Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, şimdi de Alman otomobil distribütörü Hedin Electric'i satın alarak satışların bir türlü artmadığı Almanya'da ipleri eline alacak.

Avrupa’da önemli bir elektrikli araç üreticisi olma yolunda ilerleyen BYD, şirketin Alman distribütörü Heating Electric Mobility'yi satın alacak. BYD, firmanın işlettiği iki ana bayiyi devralacak ve ayrıca diğer bayilere doğrudan kendisi araç ithal edip satacak.

Almanya'da 30 bayisi olmasına rağmen yılın ilk yarısında 2.000 araç bile satamayan BYD, önemli gördüğü pazarlarda kontrolü eline almayı istiyor.

ANLAŞMA DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE TAMAMLANACAK

BYD Automotive GmbH'nin, BYD araçlarının ve yedek parçalarının Almanya pazarındaki satış faaliyetlerinin yanı sıra Stuttgart ve Frankfurt'taki mağazalarının yönetimini üstleneceğini belirten BYD, anlaşmanın onaya tabi olduğunu ve dördüncü çeyrekte tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

KÜRESEL VARLIĞINI GENİŞLETİYOR

Elektrikli araçların yanı sıra batarya da üreten ve Çin'de elektrikli otomobil satışlarına öncülük eden BYD, son aylarda küresel varlığını genişleterek Avrupa ve Meksika'da üretim tesisleri için temel attı. BYD ayrıca Türkiye ve Macaristan’da elektrikli araç fabrikası kurmak için anlaştı.

 

İlgili Haberler