1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin’in petrol stokları artıyor

Çin’in petrol stokları artıyor

Dünyanın en büyük ekonomilerinden Çin, petrol stoklarını artırmaya Temmuz ayında da devam etti. Çin, Temmuz ayında ticari ya da stratejik stoklarına günlük yaklaşık 280 bin varil ekledi.

Çin’in petrol stokları artıyor

Enerji Günlüğü - Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, Çin, ham petrol ithalatının neredeyse son iki yılın en düşük seviyesine gerilemesine rağmen petrol stoklarını artırmaya Temmuz ayında da devam etti. Çin, Temmuz ayında ticari ya da stratejik stoklarına günlük yaklaşık 280.000 varil ekledi. Stoklar Haziran ayında günlük 1,48 milyon varillik bir artış göstermişti.

RAFİNERİ KAPASİTESİ %6 AZALDI 

Çin rafinerileri Temmuz ayında yaklaşık 13,91 milyon varile eşdeğer 59,06 milyon metrik ton ham petrol işledi. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre %6,1 düşüş gösterdi ve Ekim 2022'den bu yana günlük varil bazında en zayıf ay oldu. 

Temmuz ayında ham petrol ithalatı 9,97 milyon varil/gün, yurtiçi üretim ise 4,22 milyon varil/gün olarak gerçekleşirken rafinerilerin kullanımına sunulan toplam ham petrol miktarı 14,19 milyon varil/gün oldu.  

 

Etiketler : , , ,