1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’in kömür üretimi Temmuz’da arttı

Çin’in kömür üretimi Temmuz’da arttı

Çin’in kömür üretimi Temmuz ayında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 3 artarken, yılın ilk yedi ayında yaklaşık yüzde 1 azaldı. 

Çin’in kömür üretimi Temmuz’da arttı

Enerji Günlüğü - Çin'in kömür üretimi, artan hidroelektrik üretimine rağmen Temmuz ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %3 artış kaydetti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre, Çin'in 2024 yılı Temmuz ayında kömür üretimi, rekor kıran sıcaklıklar ortasında madenlerin istikrarlı arzı sağlamak için üretimi artırmasıyla bir yıl öncesine göre %2,8 artarak 390,37 milyon tona ulaştı. Bu rakam, Aralık 2023'ten bu yana en yüksek seviye olan Haziran ayındaki 405,38 milyon tondan daha düşük. 

Ocak-Temmuz döneminde ülkenin kömür üretimi ise bir önceki yıla göre %0,8 düşerek 2,66 milyar tona geriledi. 

SICAKLAR ELEKTRİK TALEBİNİ ARTTIRDI

Çin'in ulusal enerji düzenleme kurumu, Temmuz ayının sonlarında, devam eden sıcak hava nedeniyle elektrik santrallerinin kömür stoklarını minimum 200 milyon tonda tutmak için koordine ettiğini bildirdi. Hesaplamalara göre, Temmuz ayındaki günlük ortalama kömür üretimi 12,59 milyon ton olarak gerçekleşti. Bu rakam Haziran ayındaki günlük 13,5 milyon tondan düşük ancak bir yıl önceki günlük 12,18 milyon tondan yüksek.