1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin'in kömür ithalatı Ağustos'ta arttı

Çin'in kömür ithalatı Ağustos'ta arttı

Çin’in Ağustos ayında kömür ithalatı sıcak hava dalgalarının elektrik talebini artırmasıyla %3 arttı.

Çin'in kömür ithalatı Ağustos'ta arttı

Enerji Günlüğü - Çin'in kömür ithalatı, elektrik şirketlerinin rekor kıran sıcak hava koşullarında stok yapmaya devam etmesiyle Ağustos ayında %3 arttı, ancak artan yenilenebilir enerji üretiminin ithalat artışlarının hızını yavaşlattığı belirtiliyor.  

Gümrük Genel İdaresi'nin verilerine göre Ağustos ayı sevkiyatları 45,84 milyon ton olarak gerçekleşti. Ancak bu rakam son yedi ayın en yüksek seviyesi olan Temmuz ayındaki 46,21 milyon tona kıyasla düşüş gösterdi. 

Temmuz ayı kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana Çin'in en sıcak ayı olurken, Ağustos ayında da sıcak hava dalgaları ülkeyi etkisi altına almaya devam etti. Bu durum, hanelerin ve işletmelerin klimalarını açmasıyla elektrik talebinin artmasına yol açtı. Ancak Çin'in Temmuz ayındaki termik enerji üretimi bir yıl öncesine göre %4,9 düşerek 574,9 milyar kilovat saate (kWh) geriledi ve artan hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi üretimi nedeniyle yıllık bazda üçüncü ay düşüş gösterdi. Ancak, ithalatçılar yazın en yoğun sezonu öncesinde sözleşmeye bağladıkları yükleri almaya devam etti. Verilere göre, Çin'in kömür ithalatı yılın ilk sekiz ayında yıllık %11,8 artışla 342 milyon tona ulaştı.