1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin, sodyum-iyon enerji depolama tesisini faaliyete geçirdi

Çin, sodyum-iyon enerji depolama tesisini faaliyete geçirdi

Yeni nesil sodyum-iyon bataryalar kullanan 100 bin kWh kapasiteli dünyanın en büyük enerji depolama tesisi Çin’in Hubei Eyaletinde faaliyete geçti.

Çin, sodyum-iyon enerji depolama tesisini faaliyete geçirdi

Enerji Günlüğü - Çinli Datang Group'un Hubei Eyaletinde kurduğu 100 MW/200 MWh sodyum iyon enerji depolama projesinin 50 MW/100 MWh'lik ilk aşaması şebekeye bağlandı.

Dünyanın en büyük sodyum-iyon enerji depolama tesisi, Çin’de faaliyete geçti. Çin'in devlete ait enerji üretim kuruluşu Datang Group, Hubei Eyaleti, Qianjiang'da 50 MW/100 MWh'lik bir projeyi şebekeye bağladığını ve bunun onu dünyanın en büyük çalışan sodyum iyon batarya enerji depolama sistemi haline getirdiğini açıkladı.

Datang Hubei Sodyum İyon Yeni Enerji Depolama Santrali, tamamlandığında tek şarjla 100 MWh’e kadar enerji depolayacak ve her gün 12 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak. Faaliyete geçen sistem, yılda 13 bin ton karbon emisyonu tasarrufu sağlayacak.

Lityum-iyon bataryalardan daha fazla şarj ve verimlilik potansiyeline sahip olan sodyum-iyon bataryaların mükemmel güvenlik ve düşük sıcaklıkta çalışma performansına sahip olduğu kaydediliyor.