1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin elektrikli araçları şebeke dengesinde kullanacak

Çin elektrikli araçları şebeke dengesinde kullanacak

Çin, elektrik şebekesindeki yoğunluğu azaltmak için Elektrikli Araç (EV) filosunun kullanımın düzenlemeye çalışıyor. Çin'de trafikte 24,7 milyon elektrikli araç ve hibrit araç bulunuyor.

Çin elektrikli araçları şebeke dengesinde kullanacak

Enerji Günlüğü - Trafikteki araçlarının %7’si elektrikli veya hibrit olan Çin’in, ülkenin elektrikli otomobil filosunun elektrik arz ve talebindeki iniş ve çıkışları düzeltmek için kullanılıp kullanılamayacağını görmek amacıyla ülke çapında araçtan şebekeye şarj (V2G) testi düzenleyeceği belirtiliyor.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yayınlanan bir belgeye göre, hedef, V2G projelerinin ölçeğini genişletmek ve bu konuda çoğaltılabilecek ticari modeller keşfetmek olarak tanımlanıyor.

Komisyon, seçilen tesislerin, EV şarjının en az yüzde 60'ını elektrik tüketiminin pik yapmadığı zamanlarda yoğunlaştırmak amacıyla tepe ve dip enerji fiyatlandırmasını tam olarak uygulaması gerektiğini belirtiyor. Özel şarj cihazları aracılığıyla yapılan EV şarjının ise en az %80'inin yoğun saatlerin dışında olması gerektiğine dikkat çekiyor.