1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Cezayir, Türk şirketlerini enerji yatırımına bekliyor

Cezayir, Türk şirketlerini enerji yatırımına bekliyor

Enerji Günlüğü - Cezayir Enerji ve Maden Bakanı Yusuf Yusufi, Türk şirketlerini devasa enerji projeleri için ülkesine davet etti.Yusuf Yusufi, Çırağan...

Cezayir, Türk şirketlerini enerji yatırımına bekliyor

Enerji Günlüğü - Cezayir Enerji ve Maden Bakanı Yusuf Yusufi, Türk şirketlerini devasa enerji projeleri için ülkesine davet etti.

Yusuf Yusufi, Çırağan Sarayı'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Kendileri için Türkiye ile sadece enerji ve doğalgaz alanındaki anlaşmanın değil, iki taraf arasındaki güvenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Taner Yıldız'la uluslararası petrol sektörünün durumunu ele aldıklarını, özellikle fiyatların istikrarsızlığı ve mevcut durum üzerinde durduklarını kaydeden Yusufi, "Bundan kaynaklanacak iki ülke arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesini konuştuk" dedi.

Türkiye ile sadece enerji alanında işbirliği yapmakla kalmak istemediklerini vurgulayan Yusufi, "Ticaret, sanayi, tarım ve turizm alanında da işbirliği yapmak istiyoruz. Ski ülkenin arasındaki kadim ilişkiyi daha da derinleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

DEVASA PROJELERE KATILIN

Birçok alanda devasa projelere imza atmak istediklerini kaydeden Cezayir Enerji Bakanı Yusuf Yusufi, "Bu tür projelerimiz var. Bunlar sadece arama ve üretimde değil, petrokimya ve diğer ürünler alanında da söz konusu. Bundan dolayı tüm Türk şirketlerini ülkemizde görmekten memnuniyet duyacağız. SONATRAX Devlet Şirketi'nin birçok ülkeyle işbirlikleri var. Türk şirketleriyle de işbirliği yapılmasından memnuniyet duyacağımızı belirtmek istiyorum."

TANER YILDIZ: ÇİLEK TARLASI, TANAP'IN GÜZERGAHINI DEĞİŞTİRTTİ

Önceki ve Sonraki Haberler