1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Cengiz Elektrik, Antalya’da kuracağı GES’in yerini değiştirdi

Cengiz Elektrik, Antalya’da kuracağı GES’in yerini değiştirdi

Cengiz Elektrik, Antalya’da kuracağı 50 MWe kurulu gücünde Censtorage-11 Cengiz Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) sahasında yer değişikliği planlıyor.

Cengiz Elektrik, Antalya’da kuracağı GES’in yerini değiştirdi

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Elmalı ilçesinde kurulması planlanan 50 MW kurulu gücündeki depolamalı güneş enerji santralinde, sahanın bir kısmı dikili tarım arazisi olduğu için yer değişikliğine gidiliyor.

Cengiz Holding bünyesinde elektrik satışı yapan Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. tarafından, Antalya ili, Elmalı İlçesi sınırları içerisinde 74,93 ha’ lık alanda 50 MWe kurulu gücünde Censtorage-11 Cengiz Güneş Enerji Santrali (GES) ve 50 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 970 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan Güneş Enerji Santralinde Optimum Açıda Sabitlenmiş Fotovoltaik Sistem teknolojisi marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif akıma çevrilecek. Proje kapsamında 500 W/ 100.000 Adet / Bi-Facial Güneş Paneli ile 10 adet evirici kurulacak. Ayrıca kurulacak olan 50 MWh gücünde enerji depolama tesisinde lityum-iyon batarya teknolojisi kullanılacak.

Ekonomik ömrü 49 yıl öngörülen proje kapsamında inşaat aşamasında 80 personelin, işletme aşamasında ise 9 personelin istihdam edilecek. Santralde yılda 100 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. 

Şirketin daha önce Elmalı ilçesi Geçmen Mahallesi sınırları içerisinde kurmayı planladığı santral, sahanın bir kısmının dikili tarım arazisi sınıfında olması nedeniyle uygun bulunmamıştı. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler