1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Cemel HES’in yardımcı kaynak GES kurulumu başlıyor

Cemel HES’in yardımcı kaynak GES kurulumu başlıyor

Cemel HES’i hibrite dönüştürecek yardımcı kaynak GES kurulumu için kamulaştırmalar yapılacak.

Cemel HES’in yardımcı kaynak GES kurulumu başlıyor

Enerji Günlüğü - HGG Enerji’nin Cemel HES’ini hibrite dönüştürecek olan yardımcı kaynak GES kurulumu için Nevşehir’de kamulaştırmalar yapılacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), HGG Enerji Üretim AŞ’nin Nevşehir ilinin Avanos ilçesinde işletmekte olduğu Avanos Regülatörü ve Cemel Hidroelektrik Santraline (HES) yardımcı kaynak olarak inşa edilecek olan güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu için Nevşehir ilinin Merkez ilçesine bağlı Sulusaray ve Sultanalaaddin mahallelerindeki 296 ada 28 ve 29 numaralı parseller ile 297 ada 58 numaralı parseli, tapuda Hazine adına tescil ettirmek suretiyle acele olarak kamulaştıracak. 

EÜ/3071-33/1824 numaralı lisansla 21,6MWm kurulu güç ve 20,4MWe işletme kapasitesiyle çalışan Avanos Regülatörü ve Cemel HES’i birleşik yenilenebilir enerji üretim tesisine (hibrit) dönüştürecek olan yardımcı kaynak GES tesisi, 17,831MWm kurulu gücünde olacak. Yarımcı kaynak GES kurulumu tamamlanıp devreye alındığında; tesisin toplam kurulu gücü  39,431MWm seviyesine çıkacak.

İlgili Haberler