1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çatışmaların arttığı ortamda NKP’den nükleer çağrısı

Çatışmaların arttığı ortamda NKP’den nükleer çağrısı

Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Hiroşima felaketinin yıl dönümünde, Türkiye’deki yerel yönetimleri Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya tarafından oluşturulan Şehirlerin Talebi hareketi kampanyasına katılmaya çağırdı.

Çatışmaların arttığı ortamda NKP’den nükleer çağrısı

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombası atılmasının 79. Yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Savaşlar, çatışmalar ve gerilimlerin tırmandığı günümüzde nükleer tehlikeye dikkat çekilen açıklamada, barış ve silahsızlanma çağrısında bulunuldu. “Kaynakların silahlanmaya değil, insanların; beslenme, barınma, sağlık, eğitim gibi ağır kriz durumundaki temel gereksinimlerine ayrılmasını, çevrenin yıkıcı etkileri yüzyıllar süren radyoaktif atıklardan korunmasını istiyoruz” denildi.

YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI

Açıklamada, Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşmasını desteklemek ve bütün dünya ülkelerince kabulünü sağlamak üzere, Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya (ICAN – International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) tarafından oluşturulan Şehirlerin Talebi hareketine, halen üye durumunda olan binlerce dünya kentinin yanında, Türkiye ve dünya kentlerine örnek olacak biçimde, önce Fındıklı ve sonra Sinop Belediyelerinin meclis kararlarıyla katıldıkları hatırlatılarak, “Hiroşima felaketinin yıl dönümünde, ülkemizin bütün yerel yönetimlerine bu kampanyaya katılmaları çağrısını yapıyoruz” denildi.