1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Çates’te Baran Saldanlı ve Fatma Yağlı YK üyesi olarak atandı

Çates’te Baran Saldanlı ve Fatma Yağlı YK üyesi olarak atandı

Çates Elektrik Üretim AŞ’de [CATES] Yönetim Kuruluna Baran Saldanlı, Fatma Elif Yağlı üye olarak atandılar.

Çates’te Baran Saldanlı ve Fatma Yağlı YK üyesi olarak atandı

Enerji Günlüğü - Çates Elektrik Üretim AŞ’de [CATES] Hamdi Alp ve Emirhan Karayay’ın boşalttığı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine Baran Saldanlı, Fatma Elif Yağlı getirildi.

Aydem Enerji Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Çates Elektrik Üretim AŞ’de [CATES] 15 Ekim 2024 tarihinde görevden ayrılan Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Alp’in yerine Baran Saldanlı getirildi. 

24 Ekim 2024 tarihinde görevden ayrılan Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Karayay’ın yerine ise Fatma Elif Yağlı atandı. 

Her iki atama kararı da düzenlenecek olan ilk Genel Kurul Toplantısında Genel Kurul’un onayına sunulacak. 

BARAN SALDANLI KİMDİR?

Yeditepe Üniversitesi Endüstri ve Sistemler Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Baran Saldanlı, Sorbonne Üniversitesi'nde Executive MBA programını tamamladı. 2011 yılında Tümaş Mermer'de üretimde, 2013 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji'de Proje Finansman departmanında, 2014 yılında Gediz Perakende'de Müşteri İlişkileri Merkezi Bölge Yöneticiliği'nde ve Aydem Perakende Genel Müdürlüğü'nde görevler aldı. 

2015-2018 yılları arasında ADM Elektrik Dağıtım, Aydem Perakende ve Aydem Yenilenebilir Enerji şirketlerinde farklı projeler yürüttü ve 2018 yılı itibarıyla Aydem Enerji bünyesinde holding yönetimine katıldı. Baran Saldanlı’nın çeşitli sektörlerde yatırımları da bulunuyor. Saldanlı, Temmuz 2021'den bu yana Aydem Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor. 

FATMA ELİF YAĞLI KİMDİR?

2005 yılında Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Fatma Elif Yağlı ise iş hayatına Aydem Yenilenebilir Enerji şirketinde mühendis olarak başladı. Ardından telekomünikasyon firması Nortel Networks Netaş şirketinde Kuzey Amerika-Avrupa-Orta Doğu-Afrika'dan sorumlu Teknik Destek Mühendisi olarak 3 seneyi aşkın görev aldı. 

2010-2018 yılları arasında Aydem Yenilenebilir Enerji'de Enerji Satış ve Ticaret Müdürlüğü pozisyonunu yürüten Fatma Elif Yağlı, 2021 yılında Aydem Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi ve 2024 yılı itibarıyla Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Fatma Elif Yağlı, 2019 yılından bu yana Günder (Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor.

İlgili Haberler