1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. BYD ikinci çeyrekte 1,3 milyar dolar kâr etti

BYD ikinci çeyrekte 1,3 milyar dolar kâr etti

Türkiye’ye de 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklayan Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, yılın ikinci çeyreğinde kârını bir önceki yıla göre yaklaşık %33 arttırdı.

BYD ikinci çeyrekte 1,3 milyar dolar kâr etti

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, 2024 yılı Nisan-Haziran dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre BYD’nin net kârı yılın ikinci çeyreğinde agresif fiyatlandırma politikasına rağmen yıllık yüzde 32,8 artışla 9,1 milyar yuana (1,27 milyar dolar) ulaştı.

Şirketin gelirleri ise bu dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25,9 artarak 176,2 milyar yuana (24,7 milyar dolar) ulaştı.

Dikey entegrasyon stratejisiyle batarya gibi otomobil üretimi için kullandığı çoğu bileşeni kendi tesislerinde üreten Şirket, satışlarını yıllık yüzde 20 artırmayı hedefliyor.

Çin'in en fazla satış yapan otomobil üreticisi BYD, yurt dışı satışlarının gelecekte toplam satışlarının neredeyse yarısını oluşturmayı da hedeflerken, engelleyici gümrük vergilerini aşmak için küresel üretim merkezleri kurmaya devam edeceğini belirtiyor.

İlgili Haberler