1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan, SOCAR`a TANAP gazı sipariş etti

Bulgaristan, SOCAR`a TANAP gazı sipariş etti

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, TANAP ile taşınacak Azeri gazından almak üzere sipariş verdi. SOCAR, Bulgar enerji şirketleri Bulgartransgaz ve Bulgargaz...

Bulgaristan, SOCAR`a TANAP gazı sipariş etti

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, TANAP ile taşınacak Azeri gazından almak üzere sipariş verdi. SOCAR, Bulgar enerji şirketleri Bulgartransgaz ve Bulgargaz ile iki ayrı doğalgaz anlaşması imzaladı. 

Bulgaristan Enerji ve Ekonomi Bakanlığı açıklamasına göre, Bulgar doğalgaz iletim şirketi Bulgartransgaz ve Azeri devlet enerji şirketi SOCAR Chiren yakınlarındaki Bulgar yeraltı doğal gaz depolama tesisinin büyütülmesinde ortak keşif faaliyetinde bulunmak için bir anlaşma imzaladı.

Ayrıca Bulgar devlet doğalgaz tedarik şirketi Bulgargaz ile SOCAR 2017 yılında Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz bağlantı hattı yoluyla Bulgaristan’a doğalgaz sağlanması için belge imzaladı.

Sofya Haber ajansının haberine göre, söz konusu iki anlaşma Güney Doğalgaz Koridoru temel atma töreni için Bakü’ye giden Bulgaristan Başbakanı Rosen Plevneliev’in ziyareti sırasında imzalandı.