1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bülent Ecevit Üniversitesi Enerji Uygulama Merkezi kuruldu

Bülent Ecevit Üniversitesi Enerji Uygulama Merkezi kuruldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde, Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Enerji Uygulama Merkezi kuruldu

Enerji Günlüğü - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde, Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik, Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlıyor. 

Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi, enerji konusu ile ilgili disiplinler arası akademik çalışmalar yapacak, araştırma ve geliştirme hizmetleri sunacak, bilimsel etkinlikler düzenleyecek ve ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ilişki ve iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacak. 

Merkezin faaliyet alanları ise aşağıdaki gibi sıralandı. 

  • Üniversite bünyesinde enerji alanında mevcut olan araştırma potansiyelini kullanarak disiplinler arası araştırma faaliyetlerinin başlatılmasını, koordine edilmesini ve yürütülmesini sağlamak.
  • Enerji ile ilgili bilimsel etkinlikler (çalıştay, söyleşi, seminer, konferans, kongre) düzenlemek.
  • Hidrokarbon ve yenilenebilir enerji kaynakları konularında bilimsel araştırmalar yapmak ve çözümler üretmek.
  • Üniversite ve endüstri arasında bilgi değişimine ve iş birliğine olanak sağlayacak bir ortam hazırlamak.
  • Enerji verimliliği konusunda çalışmalar yapmak.
  • Enerji ve açık deniz teknolojileri konularında yurt içi ve yurt dışında yapılan yenilikçi çalışmaları incelemek ve bunları duyurmak.
  • Enerji alanında araştırma ve uygulama yapacak öğretim elemanı ve öğrenci yetişmesini teşvik etmek ve destek olmak.
  • Merkezin amacına uygun diğer faaliyetleri gerçekleştirmek.
  • Rektörlük tarafından verilecek, Merkezin faaliyet alanı kapsamındaki diğer görevleri yapmak.

MERKEZİN YÖNETİM ORGANLARI

Merkez bünyesinde Müdür, Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu olmak üzere 3 yönetim organı bulunuyor. Müdür, Rektör tarafından Üniversitenin öğretim elemanları arasından 3 yıl için görevlendirilecek. Aynı kişi Müdür olarak tekrar görevlendirilebilecek. 

Rektör aynı şekilde 3’er yıl için iki de Müdür Yardımcısı görevlendirecek. Müdürün görevi sona erdiğinde yardımcılarının görevi de sona erecek. 

Yönetim Kurulu, Müdür ve Rektör tarafından belirlenecek yine Üniversitenin öğretim elemanları arasından 3 yıl için görevlendirilecek olan 6 kişiden oluşacak ve yılda en az bir kez toplanacak.  

Danışma Kurulu ise Müdürün başkanlığında, müdür yardımcıları ve Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan kamu kurumları veya özel sektör kuruluşlarındaki kişiler arasından Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektör tarafından 3 yıl için görevlendirilen 4 üye olmak üzere toplam 7 üyeden oluşacak. Danışma Kurulu yılda en az 2 kez toplanacak.