1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ, doğal gaz toptan satış fiyatlarını artırdı

BOTAŞ, doğal gaz toptan satış fiyatlarını artırdı

2024 Ağustos ayı itibariyle konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı %38 arttırıldı.

BOTAŞ, doğal gaz toptan satış fiyatlarını artırdı

Enerji Günlüğü - Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Ağustos'tan geçerli olacak şekilde konutlarda ve yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatında artışa gitti. 

BOTAŞ, 1 Ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %38, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatında ise %33,1 artışa gidildiğini bildirdi. 

Açıklamada, "Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatına %33,1, konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatına %38 oranında artış yapılmıştır" denildi. 

ELEKTRİK ÜRETİMİNDE KULLANILAN GAZA ZAM YOK

Bununla birlikte elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı ile yıllık doğal gaz tüketimi 300.001 Sm3 ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmadı.   

DOĞAL GAZ TARİFELERİ

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Ağustosta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olacak. Konutlarda doğal gaz fiyatlarında 2022 yılı Eylül ayından bu yana değişiklik yapılmamıştı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 380 lira olacak. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak kalacak.

İlgili Haberler