1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan EnBW’ye 120 milyon dolarlık RES kredisi

Borusan EnBW’ye 120 milyon dolarlık RES kredisi

Türk-Alman ortaklığı Borusan EnBW Enerji, 80 MW’lik yeni rüzgâr santrali ile 36 MW’lik RES kapasite artışı yatırımları için 120 milyon dolar kredi sağladı.

Borusan EnBW’ye 120 milyon dolarlık RES kredisi

Enerji Günlüğü - Borusan Holding ile Alman EnBW ortaklığı olarak faaliyet gösteren Borusan EnBW Enerji, 116 MW kurulu gücündeki yeni rüzgar enerji santrali yatırımları için dış kaynak sağladı. Şirket, Akbank, EBRD, Türkiye İş Bankası ve TSKB ile 120 milyon dolarlık yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

Şirket, bu kapsamda 80 MW kurulu güce sahip olacak Pelit RES’i hayata geçirirken, Balabanlı RES’te ise 36 MW gücündeki kapasite artışı yatırımlarını tamamlayacak.

Enerji Günlüğü’nün yayınladığı MW100 Türikiye’nin En Büyük Elektrik Şirketleri listesinde … sırada yer alan Borusan EnBW Enerji, tamamı yenilenebilir enerji tesislerinden oluşan kurulu gücü yeni yatırımları ile kurulu gücünü 935 MW’a çıkaracak.

enis-amasyali.jpegBorusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis, şirketin yeni yatırımlarla, enerji üretim kapasitesini arttırıp ülkenin enerji ihtiyacına daha etkin bir şekilde cevap verirken, sürdürülebilir bir gelecek için de önemli adımlar atmış olacağını belirtti. Amasyalı, “Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığımız yatırımlar, enerji arz güvenliği, uygun maliyetle enerji tedariği ve iklim değişikliğiyle mücadelede kritik öneme sahip. Projelerimizin bir diğer önemli ayağını ise kapsayıcılık oluşturuyor. Sektörümüzdeki cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadınların iş gücüne katılımını desteklemek, öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Borusan EnBW Enerji Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gördeslioğlu ise sağladıkları 120 milyon dolarlık finansmanla, yenilenebilir enerji yatırımlarımızda önemli bir kilometre taşına ulaştıklarını ifade etti. Gördeslioğlu, “Akbank, EBRD, Türkiye İş Bankası ve TSKB gibi köklü finans kuruluşlarınca sağlanacak finansman, projelerimizin sektördeki öneminin bir göstergesi. Bu anlaşma şirketimizin uzun vadeli büyüme hedeflerine ulaşmamızda önemli bir rol oynayacak ve yatırımcılarımız için de değer yaratacaktır” diye konuştu.