1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biotrend, Ayvacık Biyogaz Tesisinin pay devrini tamamladı

Biotrend, Ayvacık Biyogaz Tesisinin pay devrini tamamladı

Biotrend, Ayvacık Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisine ilişkin lisansa sahip bağlı ortaklığın paylarının tamamını 20 milyon TL satış bedeli üzerinden Demiroğlu Turizm’e devretti.

Biotrend, Ayvacık Biyogaz Tesisinin pay devrini tamamladı

Enerji Günlüğü - Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AS (BIOEN), bağlı ortaklığı Biotrend Ayvacık Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. paylarının satışı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, 27.03.2024 tarih yönetim kurulu kararı ile bağlı ortaklığın sermayesinde sahip olunan payların tamamı Demiroğlu Turizm Seyahat İnşaat Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.'ne devredilecek. 

Devre ilişkin 27.03.2024 tarihli pay devir sözleşmesinin imzalandığı hatırlatılan açıklamaya göre, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan yenilenebilir enerji kaynağına dayalı biyokütle tipinde Ayvacık Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisine ilişkin lisansa sahip Bağlı Ortaklığın paylarının tamamının 20.000.000 TL satış bedeli üzerinden Demiroğlu Turizm Seyahat İnşaat Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'ne devri 20.09.2024 tarihi itibarıyla tamamlandı.  

Şirketin karlılık hedefleri ve sürdürülebilir büyüme stratejileri doğrultusunda işbu işlemden elde edilecek satış karının bir kısmı finansal borçların kapatılmasında kullanılacak.