1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. BİM dört GES’i daha devreye aldı

BİM dört GES’i daha devreye aldı

Antalya, İstanbul, Erzurun ve Şanlıurfa’da kurulan dört güneş enerji santraklini daha devreye alan BİM’in GES sayısı 26’ya, toplam GES kurulu gücü 96 MW’ye yükseldi.

BİM dört GES’i daha devreye aldı

Enerji Günlüğü - Perakende zinciri BİM Birleşik Mağazacılık, Antalya ve İstanbul’da çatı üzeri, Erzurum ve Şanlıurfa’da arazi tipi olmak üzere dört yeni güneş enerji santralini daha devreye aldı. Böylece BİM’e ait GES sayısı, 5 arazi tipi ve 21 çatı üzeri olmak üzere toplam 26’ya ulaştı.

Şanlıurfa ilinin Viranşehir ilçesinde devreye alınan 17,88 MW kurulu güce sahip arazi üzeri GES yatırımı ile 800 mağazanın enerji ihtiyacının tamamı yenilebilir enerji kaynağından karşılanacak. Erzurum’un Hınıs ilçesinde devreye alınan arazi üzeri GES projesi ise 13,5 MW kurulu gücü ile 845 mağazanın enerji ihtiyacını karşılaycak.

İstanbul Ömerli deposunun çatısına kurulan GES 1,35 MW kurulu güce salip. BİM Antalya Döşemealtı deposunun çatısına kurulan GES ile deponun enerji ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayacak.

BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, 2020 yılından bu GES yatırımları yaptıklarını belirterek “Ülkemizin dört bir yanında yeni GES projeleri hayata geçiriyoruz. Yeni yatırımlarımızın katkısıyla, 2025 yılında Türkiye operasyonlarımızın elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

BİM’in 26 GES projesinin toplam gücü 96 MW’a ulaştı. Yeni yatırımlar ile birlikte karbon salımında yıllık yaklaşık 70 bin ton ile yıllık yaklaşık 1,7 Milyon ağaç kazanımına denk azalma sağlanacak.

Etiketler : , ,