1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bilirkişi Raporu: İzmir’deki elektrik faciasında İZSU ve GDZ Elektrik ihmali var

Bilirkişi Raporu: İzmir’deki elektrik faciasında İZSU ve GDZ Elektrik ihmali var

İzmir'de sağanak sırasında iki kişinin ölümüne sebep olan elektrik kaçağı faciasına ilişkin 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bilirkişi Raporu: İzmir’deki elektrik faciasında İZSU ve GDZ Elektrik ihmali var

Enerji Günlüğü - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de sağanak sırasında iki kişinin ölümüne sebep olan elektrik kaçağı faciasına ilişkin 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. 

Olaya ilişkin bilirkişi incelemesi sonucu hazırlanan ön raporda, hem İZSU'nun hem de GDZ Elektrik'in ihmalleri olduğuna işaret edildi. İZSU'dan aralarında bir daire başkanının olduğu 9, GDZ Elektrik'ten ise 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

MAZGALDAKİ KABLOLAR AŞAĞI ALINDI

Elektrik kaçağının olduğu mazgaldaki kablolar 50 santimetre daha aşağı alındıktan sonra üzeri belediye ekipleri tarafından kapatılırken bölgeye tekrar elektrik verilerek yol trafiğe açıldı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İzmir’in Konak ilçesinde, yoğun yağmur esnasında yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek isterken kaçak elektrik akımına kapılan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay hayatını kaybetmişti. Bölgede yurttaşların daha önce iki kez arıza kaydı oluşturduğu iddia edilmişti.

GDZ Elektrik, olaya ilişkin yaptığı açıklamada olay öncesinde başka kuruluşların şebekeye Gediz Elektrik’in bilgisi dışında müdahale ettiklerini kaydetmişti. Şirket ayrıca son 6 aydır olayın meydana geldiği bölgeye ilişkin kendilerine herhangi bir şikayet bildirimi yapılmadığını da belirtmişti.

 

İlgili Haberler