1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. BGN Group lideri Rüya Bayegan’a yaşam boyu başarı ödülü 

BGN Group lideri Rüya Bayegan’a yaşam boyu başarı ödülü 

BGN Group CEO’su Rüya Bayegan, enerjide kadın liderliğine katkılarından dolayı, ARAMCO Yeni İpek Yolu Yılın CEO’su ödülleri kapsamında, yaşam boyu başarı ödülüne layık görülen ilk isim oldu. 

BGN Group lideri Rüya Bayegan’a yaşam boyu başarı ödülü 

Enerji Günlüğü - Yaklaşık 80 yıldır uluslararası enerji ve emtia piyasalarında adından söz ettiren Türk şirketi BGN Group, geçtiğimiz günlerde bu alandaki uluslararası prestije sahip ödüllerden birini alarak gündeme geldi. 

2019 yılında ihdas edilen ARAMCO Yeni İpek Yolu Yılın CEO’su ödülleri 1 Ekim 2024 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin Fujairah kentinde düzenlenen Gulf Intelligence Enerji Pazarları Forumu sırasında sahiplerine takdim edildi. Bu yıl ilk kez verilen ve organizasyonun en prestijli ödülü olan Yeni İpek Yolu Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi ise bir Türk iş insanı oldu: BGN Grup CEO’su Rüya Bayegan. 

ruya-bayegan-bgn-group-ceo-odul.jpegYENİLİKÇİ YÖNETİM ANLAYIŞI 

Uluslararası enerji piyasalarındaki kadın liderliğini ilerletme çabalarından dolayı layık görüldüğü ödül Rüya Bayegan’a ADNOC Trading CEO’su Ahmad Bin Thalith tarafından takdim edildi. Ödül için oluşturulan uluslararası seçim komitesi, Rüya Bayegan’ı “küresel enerji piyasalarındaki lider stratejileri ve yenilikçi yönetim anlayışı” nedeniyle bu ödüle layık gördüğünü deklare etti. 

GÜÇLÜ LİDERLERE VERİLEN ÖDÜL

Bu ödül, her yıl Asya, Orta Doğu ve Afrika’da enerji ve ticaret yollarının dönüşümüne katkıda bulunan "güçlü küresel liderler"e veriliyor. Rüya Bayegan, bu yeni yaşam boyu başarı ödülünü alan ilk kişi olarak tarihe geçmiş oldu. Yeni İpek Yolu Yılın CEO’su Ödülü’nü geçmişte alanlar arasında Petronas’ın eski üst düzey yöneticisi Arif Mahmood, TotalEnergies’in ticaret biriminin başkanı Thomas Waymel ve BAE’nin ADNOC Grubu CEO’su Sultan Al-Jaber gibi isimler yer alıyor. 

BAYEGAN’IN ÖDÜL GETİREN HAMLELERİ 

BGN Gruop’un kendi liderliği altında attığı yeni adımlar, Rüya Bayegan’a ödül getiren ana faktörler arasında gösterildi. BGN Group’un dünya çapındaki en büyük LPG ticaret birimlerinden birini kurması ile sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) gibi yeni ticaret alanlarına yatırım yapması ve karbon emisyonu azaltma projeleri geliştirmesi, Rüya Bayegan’a verilen ödülün gerekçeleri arasında yer aldı. 

BÖLGESEL OYUNCU İKEN KÜRESEL DEVE DÖNÜŞTÜ  

Yaklaşık 80 yıldır faaliyet gösteren BGN Group, bölgesel bir oyuncu iken Rüya Bayegan’ın liderliğinde küresel bir enerji devine dönüştü. Şirket, yenilikçi vizyonu ve büyüme odaklı yaklaşımıyla, Dubai, Cenevre, Houston, Londra, Rotterdam ve Singapur gibi stratejik enerji merkezlerinde konumlandı. BGN Group halen 22 lokasyonda, 750’ye yakın çalışanıyla faaliyet gösteriyor. 

ENERJİ GEÇİŞİNİ YÖNETMEK  

BGN Group, son yıllarda enerji alanındaki dönüşüme uyum sağlama yönünde kritik adımlar attı. Rüya Bayegan, Grubun sıvı gaz ve amonyak gibi geçiş yakıtlarını taşıyan 12’den fazla yeni gemisinin inşa sürecini yönetiyor. Bu gemiler, en çok ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılarak büyüyen BGN ticaret platformuna destek sağlıyor. 

KADIN İSTİHDAMINA ÖNCELİK 

Rüya Bayegan, BGN Group’un istihdam politikasının da küresel trendlerle uyum gösterdiğine dikkat çekiyor. İnsanlara özen göstermenin her zaman öncelikleri olduğunu ifade eden Bayegan, çalışanların aile refahını gözeten, hastanelere ve okullara bağışta bulunan ve deprem yardımına destek sağlayan sosyal sorumluluk projeleri başlattıklarının altını çiziyor. BGN Group yeni işe alımlarda yüzde 50 kadın kotası uyguluyor. Şirket ayrıca yeni nesil enerji liderlerini de destekliyor.